A család

2014.03.03 11:48

Istennek gondja van a családra. Az Ő terve az, hogy az emberek családokban egymást boldogítva éljenek. A család a társadalom legkisebb egysége, sejtje.

            A család feje a férj, az apa. Első hallásra úgy tűnik, hogy ő a “főnök”, mindenkinek engedelmeskednie kell neki. Azonban neki is komoly feladata van. Azzal, hogy ő a család vezetője, gondoskodnia kell felesége és gyermekei jólétéről. Úgy kell szeretnie feleségét, ahogy Krisztus szerette az egyházat. Jézus életét adta az Ő népéért. Hasonlóképpen kell szeretnie a férjnek feleségét.

            Feleség a család napsugara. Ő mutatja meg az otthonban a szeretetet, vidámságot, békességet. Bizonyára az az anya tud folytonosan mosolyogni, akit társa ebben támogat és segít. Ha a szülők szeretik egymást, és harmonikus a kapcsolatuk, a gyermekek számára az otthon a legszebb hely a világon.

            A gyermekek feladata, hogy tiszteljék szüleiket. Értékeljék azt a sok áldozatot, amit a szülők az ő érdekükben hoztak. Ha megtanulnak engedelmeskedni, akkor tudnak engedelmeskedni Istennek is. Isten áldást ígér azoknak, akik szüleiket tisztelik, s idős napjaikban gondot viselnek rájuk.

            A szülőknek is van kötelezettségük gyermekeik iránt. Nem csupán ételről, italról, ruházatról és otthonról kell gondoskodniuk, hanem tanítani is kell őket, hogy megismerjék Istent. A legjobb nevelés a példaadás. Nincs szebb dolog, mint amikor egy család szeretetben él. Reggel és este közösen olvassák a Bibliát, szombaton együtt mennek az istentiszteletre.

            Isten örömét leli az ilyen családban, és megáldja őket.