A kesztyű

2014.03.04 09:23

Legyen benned élet!

Bibliavers: l János 5:12

Tárgy: Egy kesztyű

1. Lecke

 

Itt van egy csinos kesztyű. Jó bőrből van, egészen új és a színe is tetszik. Úgy gondolom, hasznát fogom venni, ma úgyis sok a tennivalóm, segítsen nekem. Próbáljuk meg, hogy mit tud a kesztyű?!

"Kesztyű, elhozod nekem a könyveket?" A kesztyű nem hallgat rám, csendben fekszik az asztalon és nem mozdul meg. Próbáljuk meg még egyszer!

"Kesztyű, kérlek, nyisd ki nekem az ablakot, olyan meleg van!" Mégsem teszi, fekve marad, mint azelőtt. "Talán akkor segítesz, ha haragos leszek?" Talán csak lusta a kesztyű, vagy pedig nem hall j61. "Kesztyű, ezt nem vártam tőled! Mi van ve­led? Kelj fel végre és nyújtsd a kezedet az itt ülő ifjaknak! Azonnal tedd! Engedelmeskedj, mégpedig rögtön!"

Nem segít semmi, a kesztyű fekve marad. Miért nem teszi, ha mondom? Miért van ez? (A gyermekek feleljenek.) Egészen jól feleltél! Bele kell tennem a kezemet, át kell adni életemet a kesztyűnek. (Felhúzza a kesztyűt.) Nézzétek, mi történik most, hogy a kezemet beledugtam. Most élet van benne. "Oszd ki a könyveket, nyisd ki az ablakot és tégy más dolgokat!" Most már fel tudja venni a könyvet és kiosztja, ki tudja nyitni az ablakot és kezét nyújtja a fiataloknak. Most már tud segíteni, mert élet van benne. Az én kezem élete van benne.

Éppen így van a fiúknál és lányoknál. Akiknek szívében nincs Jézus, nem tudnak érte semmit sem tenni. Nem tudnak úgy élni, amint azt Jézus kívánja, még akkor sem, ha megpróbálják, mert nincs bennük élet. Gyengék, haszontalanok és képtelenek a legkisebbet is megtenni Jézusért, éppen úgy, ahogy ez a kesztyű sem tudott nekem semmit sem tenni.

Isten Igéjében olvassuk (emeld fel a Bibliát magasra): "Akié a Fiú azé az élet. Akiben az Isten Fia nincs meg, az élet sincs meg abban." Isten azt akarja, hogy minden fiúban és leányban Jézus élete legyen. Adni is akarja nektek, csak kérni kell azt. Csodálatos az az élet, amit Jézus ad. Örvendezővé, hasznossá tesz, és életünk végén a mennybe visz.

Fiúk és leányok szeretnétek most Istentől elfogadni ezt az életet? Nyissátok meg szíveteket és engedjétek abba Jézus csodálatos életét.

Énekeljük: "Szívembe jöjj ...