A legkisebb jótett

2013.11.24 11:31

„És a király így felel majd nekik. Bizony, mondom nektek, amennyiben megcselekedtétek eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” (Máté 25:40)

Az egyik reklám azt mondja, hogy csak az első számít, a többi nem.

Ez azt az alapvető emberi vágyat tükrözi, hogy valami nagyot tegyünk. Az önzés kelti bennünk ezt az érzést. Mi mindent megtesznek az emberek – néha az életüket, az egészségüket kockáztatva –, hogy az újság címoldalára, vagy a tévé-híradó képkockáira kerüljenek. Ezt nem a jó Isten, hanem az Ő ellensége ébreszti bennük. Jézus arról beszélt, hogy a kis emberek, kis dolgokat téve, készüljenek Jézus második eljövetelére.

Adj egy szelet kenyeret a hajléktalannak, egy pulóvert annak, aki fázik, egy pohár meleg teát annak, akit átjárt a hideg. Látogasd meg a nagymamát a kórházban vagy az öregek otthonában. Tarts egy imaórát a börtönben levőknek vagy írj nekik egy levelet. Ez bizony, nem lesz a Blikk címoldalán. A kereskedelmi televíziók sem fognak versenyezni, hogy eladd nekik ezt a sztorit.

VALAKI pedig beírja a naplójába, Ma meglátogatott engem…

Szeretnél Jézus naplójába kerülni? Akkor készíts egy kis leltárt!

  • Mióta érzed, hogy meg kellene látogatnod a bácsikádat?
  • Hányszor éreztél már indíttatást, hogy megszólítsd azt a szerény öltözetű nénit, megkérdezve, miben segíthetnél?
  • Miért halogatod, hogy megírj egy levelet, amiben bátorító szavakat is küldesz?

A mai nap bizonyára szintén zsúfolt és rohanós lesz, akár a többi. De gondold csak meg! Ugye, nem akarod, hogy szó nélkül elrohanj Jézus mellett?

Figyelj, mert ma rád vár!