A Megváltó születése

2013.11.30 14:58

„Ezt mondta az angyal nekik. Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz. Mert ma született nektek a Megtartó, aki az Úr Krisztus, Dávid városában.” (Luk 2:10-11)

 

Megérkezett! Kétezer évvel ezelőtt angyalok hozták hírül az embereknek, hogy Jézus megszületett.

El tudod képzelni a jelenetet? Pásztor vagy. Este van. A nyáj a karámban, a pihenőhelyen. Együtt ülsz a többi pásztorral a zsarátnok körül. Beszélgettek. Aztán hirtelen fényességet látsz, amely közeledik feléd! Egyre közelebb! Pontosan a te kis csoportod felé. A homlokodra teszed a kezedet, hogy védd szemedet a fénytől. Mi akar ez lenni? Aztán hamar meglátod, hogy egy angyal az. Amikor éppen arra gondolsz, hogy a fáradtságtól talán álmodsz, látod, hogy a többi pásztor is ugyanazt látja. Már ragyog az egész mező. Egyetlen angyal fényétől! Amikor a szemed kezdi megszokni a fényességet, újabb csoda következik; Istent dicsérő mennyei angyalok sokasága jelenik meg! Aztán tisztán, jól érthetően a következő szózatot hallod.

Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely minden nép öröme lesz. Mert Dávid városában ma megszületett nektek az Üdvözítő, aki az Úr Krisztus. Ez pedig a jel számotokra. Találtok egy kisgyermeket bepólyálva feküdni a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal együtt, akik Istent dicsérték és ezt mondták: Dicsőség a magasságban Istennek, és a Földön békesség, és az emberekhez jóakarat!” (Luk 2:10-14)

Pontosan ez történt kétezer évvel ezelőtt. Tudod, hogy ez hamarosan ismét megtörténik? Nemsokára, pontosabban; nagyon hamar Jézus Krisztus ismét eljön. De nem egy istállóba, egy szegényes jászolba, hanem angyalok sokaságától kísérve; hatalommal és dicsőséggel (Máté 24:30).

Szeretnék azok között lenni, akik meglátják az ég felhőin visszatérő Jézus Krisztust!

Remélem, találkozom veled majd ott a nagy tömegben!

Gyürüs Istvánné