A tanítványság ismertetőjele

2013.12.08 09:40

„Új parancsot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról ismeri meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, ha szeretettel vagytok egymás iránt." (Ján 13:34-35; Káldi)

 

Ahogy én! Hát hallod, nem kicsi a tét! Hatalmas a kihívás! És még csak egy icipici „ha" sincs ott. Például, ha szeret téged, akkor te is szeresd! Egyszerűen így hangzik: „…ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást!” De hát ez képtelenség! Ő úgy szeretett, hogy a vérét, az életét adta értem! Én ÍGY nem tudom szeretni a testvéremet! Hát, ki kell józanítanom téged! Itt nem is erről van szó. A véredet NEM kell adnod, mert azt már Ő odaadta. De! Hogyan is szeretett Ő?

Szerette Tamást, holott tudta, hogy csak akkor hisz, ha bizonyítékai vannak.

Szerette Mátét, noha mindenki gyűlölte őt kapzsisága miatt.

Szerette Zákeust, pedig Mátéhoz hasonló volt az életfelfogása.

Szerette a bűnös nőt és a samáriai asszonyt, mert tudta, hogy együttérző, lehajoló szeretete átalakítja őket.

Szerette Pétert, pedig micsoda izgága volt!

Szerette Júdást, holott tudta, hogy pár hónap múlva milyen szégyenteljesen fog viselkedni.

Soroljam még?

Te meg azt mondod, Hogyan szeressem Alizt, amikor olyan pletykás? Nem tudom szeretni Miriamot, mert csalódtam benne. Képtelenség Bendegúzt szeretni, mert mindig piszkál engem. Kolosról és Ubulról nem is beszélve... ők szégyenfoltjai a gyülekezetemnek.

Az Ige meg már 2000 éve változatlanul ott áll a Bibliádban. „Arról ismeri meg mindenki, hogy a tanítványaim vagytok, ha szeretettel vagytok egymás iránt.” Próbáld meg! Tudom, hogy sikerülni fog!