A vadkacsa

2015.03.15 13:03

 

A vadkacsa tanulságos története
 
Egy nagy vadkacsa csapat vonult egységes V alakzatban dél felé, hogy a következő évszakot ott töltsék. Ahogy átrepültek egy park felett, minden tekintet rájuk szegeződött, még a gyerekek is abbahagyták a játékot, és csodálták a kötelékben repülő szép vadkacsákat.
 A csapat egyszer csak egy farm felett repült, amikor az egyikük meglátta, hogy háziasított kacsák totyognak az udvaron, akik majszolják a tömérdek kukoricát, és nagyon jól el vannak.
 Ezt látva úgy határozott, hogy otthagyja a többieket és leszáll a farmra. Bár kérlelték társai, hogy ne tegye, de nem hallgatott rájuk. A farmon egyből nagyon jól érezte magát, mert bőségesen volt ennivaló. Egész nap csak evett, ivott, és lustálkodott. Gondolta,  majd ha visszafelé jön a vadkacsa csapat, újra csatlakozni fog hozzájuk.
 
Egyik nap meglátta a régi barátait, és úgy döntött visszarepül közéjük, mert már kezdte zavarni, hogy állandóan mocskos és sáros. Hirtelen nekilendült, de úgy meghízott, hogy pár méterrel odébb lezuhant. Ezen nagyon meglepődött, de újra megpróbálta, ám ekkor meg nem tudott manőverezni, és nekirepült a kerítésnek, így megint nagyot esett.
 
Végül feladta, azt tervezve, hogy inkább legközelebb - amikor megint arra repül a vadkacsa csapat - újra megfogja megpróbálni.
 
Ám pár nap múlva jött a farm tulajdonosa, és sorra levágta a kacsákat. Ezt látva a vadkacsa próbált elrepülni, de a jó dolgában annyira eltunyult, hogy nem sikerült neki, így őt is levágták.
 
A vadkacsa csapat pedig repül szabadon, minden évben egyik helyről a másikra.
 
Tanulságos ez a kis történet, mely a tudatosan eltévelyedett keresztény emberről szól. A világ vonzó, kényelmesnek tűnő megoldással csalogat. Ha az ember behódol a bűnnek, rabszolgája lesz, nem tud szabadulni. Ideig-óráig tart a bűn édes mérge, de a végeredmény mindig a halál.
 
Jézus Krisztus a mi szabadítónk, az Ő csapatában érdemes repülni. Sokszor fárasztó, sokszor túl hosszúnak tűnik az út, sokszor jobb ötletnek tűnik egy sáros, mégis kényelmes helyen megpihenni, de ne tegyük! Az Úr ad nekünk erőt, és ha vele együtt - repülünk kötelékben - áldásos életben lesz részünk.
 

 
forrás: https://www.hajnalcsillag.net/forum/index.php/topic,610.0/topicseen.html