08 Égig érő torony

2017.01.01 05:50

Égig érő torony

Emlékszel még? Az özönvíz végén Isten szövetséget kötött az emberrel, hogy soha többé nem fogja vízzel elpusztítani a földet. Mit gondolsz, elhitték ezt az emberek? Á, dehogy! Mint ahogy korábban azt sem hitték el, amit 120 éven át Noé mondott, hogy térjenek meg, mert Isten özönvízzel fogja elpusztítani a földet. Akkor sem és most sem vették komolyan azt, amit Isten mondott. Így aztán, gondoltak egy nagyot, hogy túljárnak Isten gondolkodásán, és egy akkora nagy tornyot építenek, aminek a teteje az eget éri. Összebeszéltek, megtervezték a munkát, és elkezdték az építkezést. Én hiszem, hogy akkor igen nagy tudású emberek éltek a földön, és hát ha nem is égig érőt, de nagyon-nagyon magas tornyot tudtak volna építeni, amiben mindenki – legalábbis egy ideig mindenki elfért volna. Csakhogy Istennek nem ez volt a szándéka. Emlékszel még, mit mondott az első emberpárnak? Szaporodjatok, és töltsétek be a földet, és nem azt mondta, hogy mindannyian egy hatalmas toronyházban lakjatok. Így hát Isten közbelépett. Összezavarta a nyelvüket.

Képzeld el, hogy épült ez a hatalmas épület, fel van állványozva, és lekiált az egyik ember: Küldjetek fel egy vödör maltert. A lenti felkiált: Was willst du? (Mit akarsz? német) Amaz visszakiált: What do you say? I do not understand ! (Mit mondasz? Nem értem angol) Je ne comprends pas! (Francia) No entiendo! (Spanyol)!

Abszolút káosz! Össze-vissza kiabáltak. Összevesztek. Nem értették egymást. Dühösek voltak. Egymásnak estek. Tehetetlenek voltak. Kénytelenek voltak abbahagyni a torony építését.

Ezután szétszéledtek a föld színén. Megkeresték azokat, akik megértették őket, és így kisebb csoportokban elindultak, letelepedtek. Így alakultak ki a nyelvek.

Van egy jó hírem! Bábel a zűrzavar, a nyelvek összekeveredésének jelképe. De eljön hamarosan az az idő, amikor majd mindannyian egy nyelvet beszélünk, és megértjük egymást. Jézus hamarosan visszajön, és akkor tökéletes rend lesz a káoszból, a zűrzavarból. Én nem tudom, hogy milyen nyelvet fogunk majd akkor beszélni, de az biztos, hogy mindannyian megértjük egymást. Én már várom ezt az időt!