100-as szög

2014.03.04 09:26
Saját erőnk

Bibliavers: Efézus 6:10

Tárgy: Egy hosszú, vastag szög, néhány fogvájó vagy gyufa, és egy piros gumigyűrű

 

Gyerekek, közületek néhányan jó erősnek látszanak. Bizonyára sok mindent tudtok tenni, amit kisebb gyerme­kek nem bírnak. De tudjátok-e már, hogy nekünk van egy ellenségünk, aki nagyon erős, kegyetlen és alattomos? Egyikünk­nek sincs annyi ereje, hogy őt legyőzze. Ha saját erőnkkel akarnánk vele szembeszállni, olyanok lennénk, mint ezek a gyenge fogvájók a kezemben. Ezeket a kicsi fákat egész könnyen el tudom törni az ujjammal. (Törd szét őket.) Így cselekszik velünk a Sátán. Beképzelhetjük magunknak, hogy erősek vagyunk, nagy fáradsággal megkísérelhetjük, hogy jók le­gyünk és ne engedjünk a kísértésnek. Ennek ellenére ő marad az erősebb. Mielőtt észbe kapnánk rajtunk ütött, és éppen azt tesszük, amit egyáltalán nem akartunk.

Mégis, nézzétek csak meg ezt az erős szöget. Olyan, mint Jézus. Nem tudom széttörni, bármennyire erőlködöm. Még­csak elgörbíteni sem tudom, legfeljebb a kezemnek okozok fájdalmat. Ezért inkább hagyom. Így jár a Sátán is, ha megkísérli, hogy Jézust elbuktassa. Jézus sohasem lesz gyenge. Ha a Sátán meg akar mérkőzni vele, csak magának okoz fájdalmat.

Figyeljetek csak, mi történik azokkal a fiúkkal és lányokkal, akik szívüket Jézusnak adják és engedik, hogy Ő legyen az ő erejük. (Kösd a piros gumigyűrűvel a fogvájót vagy gyufát szorosan a szöghöz. Azután kíséreld meg a szöget és a fács­kát eltörni vagy meggörbíteni. Természetesen nem sikerül neked.) Jézus vérét adta, hogy minket a Sátántól megvásároljon. Ha hozzá megyünk, nekünk adja az Ő csodálatos erejét. Valóban hozzá leszünk kötve, úgy hogy eggyé válunk, mint a fácska hozzá van kötve a szöghöz, és annak erejét bírja.

Efézus 6:10-ben olvassuk a Bibliában: "Legyetek erősek az Úrban és az Ő hatalmas erejében." Éppen erről beszélünk. Látjátok, hiába próbálom a fácskát eltörni. A szög erejét bírja, mert hozzá van kötve. Erős a szögben, mint ahogy nekünk szól, hogy legyünk erősek az Úrban. Ha erősek vagyunk az Úrban, akkor egyáltalán nem foghat ki rajtunk a Sátán. Nem örültök en­nek, és nem akarjátok most mindjárt elfogadni Jézus csodálatos erejét?