20. Egy különleges hatalom

2017.01.12 10:30

Egy különleges hatalom

Jelenések 13:11-18.

János apostol most egy nagyon érdekes állatot látott. A földből jött fel, két szarva volt, olyan, mint a bárányé. Amikor megszólalt, úgy szólt, mint a sárkány. Vajon melyik országot, hatalmat jelképezi ez a furcsa, különleges állat?

Egy viszonylag új hatalomnak kell lennie. Ezt két dologból tudjuk:

-          Akkortájt jön létre, amikor a pápaság halálos sebet kapott

-          Fiatalságát a „bárány” kifejezés is alátámasztja. A bárány a fiatal juh.

Jellemzője ennek az országnak, hogy két oszlopon (két szarv) áll a hatalma, ami szelíddé teszi.

De amikor megszólal, a Sátán eszközévé válik. Segíti az előző hatalmat megerősödni, és akik nem imádják, azok ellen erőszakot alkalmaz. Az egész földön kiterjed a befolyása. Ezek a jellemzők egy országra mutatnak – az Amerikai Egyesült Államokra.

Ez az ország Amerika ritkán lakott földjén nőtt fel. Nem sokkal a pápaság hatalmának csökkenése után lett független ország. Alkotmányában az állam és az egyház szétválasztását szavatolta. A két szarv a lelkiismereti és vallásszabadság is fontos része volt. Időközben ez az ország sokat változott. Egyre kevésbé tiszteli a vallásszabadságot. Befolyását az egész világra kiterjesztette. Eljön az idő, amikor a még be nem teljesedett próféciák is teljesülnek. A középkori egyház az akaratát állami fegyverekkel erőszakolta ki. Amerika segíteni fogja az erősödő egyházat tervei megvalósításában. Ki fogják erőszakolni, hogy olyan ünnepet tartsanak meg, amit nem Isten, hanem az egyház hozott létre.

A vallás dolgába senkinek sincs joga beleszólni. Az imádatot nem lehet erőszakkal elérni. A jó dolgokat sem erőszakolhatjuk másokra, tisztelnünk kell minden ember saját választását.

Akkor várhatod el, hogy mások tiszteljék a te saját szabad akaratú döntésedet, ha te is tiszteletben tartod mások saját választását.