Az élet sok leckét ad

2014.03.16 13:46

Néha, amikor emberek lépnek be az életedbe, azonnal tudod, hogy bizonyos terv része a jelenlétük. Valamilyen célból vannak, hogy megtanítsanak neked valamit, leckét adnak, vagy segítenek meglátni, ki is vagy valójában, vagy kivé akarsz válni.
Soha nem tudod kik ezek az emberek, szobatárs, szomszéd, tanár, egy régi, elfelejtett barát, vagy számodra teljesen idegen. Amikor becsukod a szemed, tudatában vagy melyik az a pillanat, amikor mélyen megérintik az életed.
Előfordul, hogy olyan dolgok történnek, melyek szörnyen megráznak, fájdalmasak, kellemetlenek, de ha elgondolkodsz, felismered, hogy ezen akadályok legyőzése nélkül soha nem ismernéd fel a rejtett erőt, mely bátorságot ad.
Minden történésnek oka van, semmi nem történik véletlenül, jószerencse, vagy pech miatt.
Betegség, sérülés, szeretet, igazi nagyság és merő butaság elveszett pillanatai mind lelki korlátaid próbatételei.
Enélkül a kis próbák nélkül, az események, kapcsolatok, és az élet olyan, mint egy sima járda, egyenes lapos út, mely a sehová sem vezet. Biztonságos, kényelmes, de unalmas és kimondhatatlanul sótlan.
Az emberek, akikkel találkozol, akik hatással vannak az életedre, az
örömteli tapasztalatok, és a buktatók formáltak azzá, aki vagy.
Még a rossz tapasztalatokból is lehet tanulni, ezek a legnehezebb leckék és valószínűleg a legfontosabbak.
Ha valaki megbánt, visszaél a bizalmaddal, összetöri a szíved, bocsáss meg neki, mivel leckét adott a bizalomról, az óvatosság fontosságát tanította meg, mielőtt valakinek feltárnád a szíved.
Ha szeret valaki, feltétel nélkül szeresd viszont, nem azért mert ő szeret, hanem mert szeretni tanít és megnyitja a szíved és szemed valami olyan dolog felé, amit nélküle sohasem láttál, vagy értettél volna meg.
Készíts minden nap elszámolást, értékelj minden pillanatot és tanulj meg belőle mindent, amit lehetséges, mert lehet, hogy soha többet nem tapasztalhatod meg.
Beszélj úgy az emberekkel, ahogyan soha, máskor figyelj rájuk, legyél szerelmes, lélegezz szabadon és emeld magasra a tekinteted.
Emeld fel a fejedet! Mondd magadnak, hogy Isten szeret engem! Fontos vagyok számára, Fia meghalt értem! Miért bántanám meg Őt azzal, hogy nem szeretem azokat, akikért hozzám hasonlóan életét adta? Értékeld az embereket, ha azt akarod, ők is értékeljenek téged!
Krisztussal bármit kihozhatsz az életedből, amit akarsz. Teremtsd meg saját életed és éld!
Ne felejtsd el, hogy Krisztussal bármit megtehetsz, mert Ő megerősít.