Az igazság nemesít

2013.12.14 16:06

„Az igazságosság felmagasztalja a népet, a bűn pedig gyalázatukra van a nemzeteknek.” (Péld 14:34)

A Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetben minden második héten van úgynevezett 'látogatási nap', amikor a hozzátartozók meglátogathatják elítélt rokonaikat. Az ország minden részéből érkeznek ilyenkor látogatók. Mivel a vasúttól több kilométerre van a börtön, sokan taxival mennek ki. Amikor a taxis megkérdi, hova lesz a fuvar, az utas szemlesütve, nagyon halkan mondja ki: a börtönbe. Aztán ha egy kicsit sikerül az úton elbeszélgetni, akkor szégyenkezve mondja el, hogy a fia vagy férje hány évet kapott, mennyi van még hátra.
Milyen szégyen egy család számára, ha az egyik családtag valamilyen bűnös dologba keveredett. Milyen szomorú, amikor szívünk szerint letagadnánk, hogy a gyermekünk vagy a férjünk milyen nagy bajban van.
Az ellenkezője is igaz. Láttam már győztes autóversenyzőket, a suliból színtiszta ötöst hazavivő gyerkőcöket; láttam orvosokat, akik megmentették egy ember életét. Láttam örülni egy apukát, amikor a kislánya bekerült az egyetemre.
Hallottam egymást túllicitáló anyukákat, amikor a gyermekükről meséltek.
Téged is figyelnek ma. Bár nem látod őket, ott vannak. Őriznek, hogy el ne ess. Fogják a kezedet, pozitív gondolatot közvetítenek feléd, és együtt örülnek veled, amikor győzöl. Hálaéneket zengenek, amikor jót teszel. De néha eltakarják az arcukat.
Előtted áll a mai nap. Eldöntheted, hogy az angyalok együtt örüljenek veled, vagy sírjanak miattad!