Bevezető

2014.02.13 12:18

Többször előfordult már velem, hogy be voltam osztva egy gyülekezetbe, és kezdés előtt két perccel megkérdi valaki tőlem: Van gyerektörténeted? Mondasz történetet a gyerekeknek?

Ilyenkor egy kicsit zavarba jövök, mert VAN gyerektörténetem, csak épp most, ebben a pillanatban egyetlen épkézláb történet sem ugrik be.

Gondolom, te is voltál már így.

Így aztán elővettem történeteimet, és megosztom veled itt az interneten. Csupán annyi a feladatod, hogy keresel közülük egyet, amire rá tudsz hangolódni, a vázlatodba beírsz néhány szót a sztoriról, és nem leszel zavarban, ha megkérnek.

Szigeti testvér mondta, hogy nem jó az a ház, ami csak ablakokból áll, de az sem, ami csak kőből és téglából. Kellenek az ablakok.

Ezeket a kis történeteket vedd ablakoknak.

Amit itt találsz, azok nem a saját fejemből pattantak ki. Olvastam valahol, eltettem, mert valami miatt megtetszett. Variálhatod, színezheted, dramatizálhatod, de mindenképpen életszerűen mondd el, mert úgy lesz csak hatékony. Minden történetnek van valamilyen lelki tanulsága, ezért mindenképpen olvasd el, éld át, mielőtt a gyerekeknek elmondanád.

Időközben Árvai Tamás és Pálma is küldött egy csomó szép történetet, azokat is feltettem "Árvai Tomi gyűjteménye" címmel.

Jó mazsolázgatást!

Várom ötletedet, visszajelzésedet, javaslatodat, hogy hogyan lehetne jobb.

Köszönöm segítségedet.

Szeretettel: Gyürüsné Panni

 

2014. február 13.