Egyezség a halállal

2014.08.14 19:32
  • Gondolj Teremtõdre ifjúságod idején, míg el nem jönnek a rossz napok... Prédikátor könyve 12:1

Egy régi mese szerint egy férfi szokatlan megegyezést kötött a Halállal. Azt mondta a Vén Kaszásnak, hogy önként követi majd őt, ha eljön elhunytának ideje. De csak egy feltétellel: ha a Halál előre követet küld majd hozzá, hogy figyelmeztesse őt. Szálltak a hónapok, majd évek. Egy zord téli estén ott ült a  mi emberünk, számolgatva magában földi javait. A Halál hirtelen betoppant a szobájába és megérintette a vállát. Az ember felriadt és azt kiáltotta: “Túl hamar jöttél és figyelmeztetés nélkül. Pedig volt nekünk erre egyezségünk!”

Mire a Halál így válaszolt. “Én azt nagyon is betartottam. Számtalan követet küldtem hozzád. Nézz csak a tükörbe, s felismered majd néhányukat.” Az ember engedelmeskedett. A Halál ezt suttogta a fülébe: “Nézd csak a hajadat! Egykor sűrű volt és fekete. Most pedig gyér és fehér. Figyeld csak, ahogy a fejedet tartod, nagyon figyelve rám, mert már alig hallasz. Nézd csak, milyen közel kell állnod a tükörhöz, hogy tisztán lásd magadat. Bizony, igen sok követet küldtem hozzád éveken át. Sajnálom, hogy nem vagy készen az útra: de itt az ideje, hogy induljunk.”

Kedves olvasó, lehet hogy már neked is volt részed hasonló figyelmeztetésben. Amíg időd tart, higgy az Úr Jézus Krisztusban., és üdvösséged lesz. Keresd Őt teljes szívből, mielőtt sor kerül a halállal való kikerülhetetlen találkozóra. Éppen ezért sohasem találkozhatsz túl korán Jézus Krisztussal. De bármelyik pillanatban már túl késő lehet! 

Our Daily Bread