Ellenőrizd a kábelt

2014.02.20 16:50

Egy vidéki körzetbe új lelkészcsalád költözött. Nagy lelkesedéssel vágtak bele az új misszióterület adta lehetőségekbe. Akkor sem estek zavarba, mikor megpillantották a korábbiakhoz képest puritánabb lakókörnyezetüket és az elöregedett szolgálati autót.

 

Ám, mikor éppen használatba vette volna a lelkész a kocsit, az sehogyan sem akart elindulni. Mivel épp hittanóráról jött ki, visszaszaladt az iskolába és kérte a tanárt adjon pár diákot, akik segítenek betolni az autót.

 

Így is történt, a diákok tolták, mikor már jó lendületben volt, a lelkész elfordította a kulcsot, a motor beindult és gond nélkül eljutott a másik faluba, ahol imaórát tartott. Ahogy az órának vége lett beült a kocsiba, de az megint nem indult. Most a híveket kérte, hogy segítsenek.

 

Így ment ez évekig. Istentiszteleten, evangélizációs alkalommal, esküvőn, temetésen. Nem volt olyan ember a körzetben, aki ne tolta volna a lelkész kocsiját.

 

Egyszer aztán lelkészváltásra került a sor. A lelkész nagy pontossággal igyekezett átadni minden információt leendő utódjának. Taglétszám alakulása, hívek lelkiállapota, stb. Végül megmutatta a használati kocsit is. Elmondta, hogy az autó megbízható ugyan, csak nehezen indul. Majd elkezdte mesélni milyen leleményes volt és milyen kedvesek az emberek.

 

Mindeközben az új kolléga felnyitotta a motorháztetőt, és észrevette, hogy az egyik kábel laza, nincs rendesen a helyén. Fogta, megigazította, majd beszállt az autóba, elfordította a kulcsot és a motor azonnal indult.

 

A lelkész ott állt és csodálkozott. Felesleges volt az embereket fárasztani több éven keresztül? A megoldás, az erő forrása ott volt végig a motorháztető alatt? A problémát csak egy laza kábel okozta?

 

Kedves olvasó! Kérlek, gondolkozz el ezen! Gyengének érzed magad? Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd? Nem jön össze semmi?

 

Ne ess kétségbe!

 

A megoldás, az erőforrás ott van a ’motorháztető’ alatt „Isten nem marad el tőled”!

 

Ne engedd, hogy laza legyen a kapcsolat!

 

Ellenőrizd a 'kábelt'!

 

„Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hagy téged.”

(Mózes ötödik könyve 31. fejezet 6. vers)

 

Forrás: Tóth Szilárd

https://adventista.hu/reggelidicseret/

 

2013. dec. 11.