Földi javak

2013.11.23 15:58

A föld javainak ígérete

„Ha készséggel engedelmeskedtek, majd a föld legjavából esztek!” (Ésa 1:19)

Életünk során hány és hány alkalom volt, hogy engedelmeskedtünk, vagy éppen nem engedelmeskedtünk valakinek. Volt, hogy gyerekkorunkban ígértek valamit, ha ezt vagy azt megtesszük... később a kedvesünknek kérés nélkül is engedelmeskedtünk.

Hát pontosan erről van szó! A mi kedves Megváltónknak még az sem elég, ha engedelmeskedünk – lehet ám azt ökölbe szorított kézzel is tenni –, hanem azt mondja, ha készséggel engedelmeskedünk.

Más fordításban meg úgy olvasom ezt a verset, „Ha engedelmesen figyeltek rám, ha készségesen hallgattok rám, ha hajlandók és engedelmesek lesztek, ha készakarattal engem hallgattok, a föld javaival éltek.

Vajon mit takar a föld javaival” élés?

Eszembe jutott egy szakasz Malakiás könyvéből.

„Becsaphatja-e Istent az ember? Ti mégis be akartok csapni engem! Ezt kérdezitek. »Mivel akarunk becsapni?« A tizeddel és a felajánlással! Átok sújt benneteket, az egész népet, mert be akartok csapni engem! Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem – mondja a Seregek Ura. – Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok. Elriasztom tőletek a sáskákat, nem pusztítják el a földetek termését, nem teszik tönkre a szőlőtöket a határban” – mondja a Seregek Ura. „Bol­dognak mond benneteket minden nép, mert gyönyörű lesz az országotok” – mondja a Seregek Ura.” (Mal 3:8-12)

Tehát, ha figyelünk a mi drága Jézusunkra, engedelmesen megtesszük, amit kér tőlünk, akkor már itt, ezen a Földön is megtapasztalhatjuk azt az áldást, amit nekünk ad.

De ami még ennél is sokkal fontosabb, az örök élet ígérete. Az újjáteremtett Föld ígérete!

Érdemes engedelmeskednünk, ezért hát kezdjük el még MA!