Földimogyoró

2014.03.04 11:33

A hit

Bibliavers: Zsidók 11:1

Tárgy: Egy földimogyoró

30. Lecke

Mondok nektek ma valamit, elhiszitek-e, hogy igaz, amit mondok? Hiszitek-e, hogy igaz, mert én mondtam? Nos, mindjárt meglátjuk, csak­ugyan hisztek-e nekem.

Kezemben tartok valamit, amit még soha senki sem látott. Ennek ellenére megmondhatom nektek, hogy milyen. Ki­csi, kemény, barnás színű. Más dolgokra is hasonlít, amiket ismerünk. Ezt azonban, amit kezemben tartok senki sem látta, és senki sem fogja viszontlátni. Én magam sem láttam, pedig a kezemben tartom. Nem is kerül többé a szemem elé, amíg élek. Elhiszitek ezt? Valótlannak hangzik. Igaz? Hogyan lehetséges ez? Egyáltalán lehetséges, hogy most igazat mondtam nektek? Ki hiszi el, amit most elmeséltem? (Adj alkalmat, hogy a gyermekek elmondják, amit gondolnak. Némelyek azt hiszik, hogy tréfa. Mások nem tudják, mit gondoljanak az egészről. Kevesen csakugyan elhiszik; hogy ilyen tárgy van a kezedben. Mutasd a földimogyorót, szedd le a héját és mutasd meg a magot, hogy mindegyik lássa, azután tedd a szádba és edd meg.)

Láttátok a földimogyorót, ami a kezemben volt. Eddig senki sem látta a mogyorót, ami benne volt. Igaz? Most, miután megettem senkinek sem kerül többé a szeme elé. Hihetetlenül hangzott, mégis igaz, amit most láttatok. Elhiszitek, hogy iga­zat mondtam? Természetesen, most már hisztek, mert láttátok a földi mogyorót. Az Úr Jézus nem ilyen hitet vár tőlünk. Ő azt akarja, hogy higgyünk Benne, ha nem is látjuk Őt, nem látjuk, amit értünk tett. Higgyünk Benne, mert Ő mondta, s nem azért mert szemünkkel láttuk. Ez a hit - ezt mondja a bibliaversünk is. Hinni azt jelenti: amit Jézus mondott, elfogadni valóságnak, akár birtokunkban van az ígéret, akár nincs.

Angliában történt, Müller György árvaházában, hogy egyik reggel a gyermekeknek nem volt mit reggelizni. Képzeljé­tek, 1000 gyermek és nincs a házban sem kenyér, sem tej! Együtt imádkoztak és kérték Jézust, hogy gondoskodjon róluk. Az­után leültek a hosszú, üres asztalhoz és megköszönték Istennek az ennivalót. Tudták, hogy megadja nekik. Nemsokára megnyílt az ajtó, mindenkinek hoztak kenyeret és tejet. Ez a hit. Higgyük el Istennek azt is, amit most még nem látunk.