Gyertyák

2014.03.04 10:42

Világító gyertyák

Bibliavers: János 8:12

Tárgy: Egy nagy fehér gyertya és különböző színű kisebb gyertyák

20. Lecke

Úgy gondolom, mindenki szereti az adventi időszakot, amikor meggyújtják a gyertyákat az adventi koszo­rún. Enyhe fénye csodálatos üzenetet hoz az egyébként sötét helyiségbe. Jézusról beszél, aki világra jött, hogy megmentsen minket. Remélem, mindannyian erre az örömüzenetre gondoltok, amikor az adventi időben meggyújtják a gyertyákat.

Ez a nagy fehér gyertya (gyújtsd meg) beszél Jézusról. Emlékezzünk arra, amit tanítványainak mondott: "Én vagyok a világ világossága." Ő a világosság, aki a sötét szíveket megvilágosítja és boldoggá teszi.

Most nézzétek ezeket a kisebb színes gyertyákat. Emlékeztessenek benneteket a más országokban élő különböző szí­nű fiúkra és leányokra, sárga, fekete, akik másképp néznek ki. De milyen sötétek! Maguktól nem tudnak világítani! Az Egyet­lenhez, a Nagyhoz kell jönniük, aki magáról azt mondta, hogy a világ világossága. Hozzátok őket Jézushoz. (Gyújtsd meg a kis gyertyákat.) Látjátok, mi történik, ha az Ő világosságához jönnek? Megvilágosodnak! Most már ők is világítanak. A világos­sághoz jöttek és most már úgy van, mint ahogy a bibliaidézetünk mondja: "Aki engem követ nem járhat sötétségben és övé lesz az életnek világossága." Ez történt a kis gyertyákkal, amint a világossághoz jöttek. Most már másoknak is világíthatnak.

Jézus valóban a világ világossága. Ha fiúk, lányok vagy felnőttek hozzá jönnek, nem járnak többé sötétségben. Ez azt jelenti, hogy akkor mindig tudják mi a jó, és mit kell cselekedniük. A szívükben lévő fény világít nekik és másoknak is, Remé­lem mindnyájan a világossághoz jöttetek már, akik itt vagytok. Ha nem így van, akkor akartok most a világossághoz jönni? Ak­kor számotokra ez lesz a legszebb advent. Most minden világító gyertya hozzátok szól: "Én vagyok a világ világossága!" A sö­tét szobában ez az enyhe gyertyafény arra emlékeztet, hogy ti is tudtok világítani, mert a nagy világossághoz, Jézushoz jöttetek. Ki akar ma Jézushoz, a Megváltóhoz jönni?