Hajszálrepedés

2014.02.05 10:22

Savanyúságot tettem el télre. Gyönyörű látvány, ahogy sorakoznak az üvegek. De másnap reggel az üvegek alatti tálcában víz volt. Honnan? Hamar megtaláltam a bűnös üveget. Egy hajszálrepedés volt rajta, amit előtte nem láttam.

Ha megkopogtatod, más a hangja, mint az épnek. Pedig pontosan ugyanúgy néz ki, mint a többi.

Sátán sok esetben nem léket akar ütni az életeden, hanem csak alig látható hajszálrepedéseket. Itt némi félelem, ott csekély hitetlenség, az Isten szavában való halvány bizalmatlanság, fűszerezve időhiánnyal, és már készülnek is a hajszálrepedések.

Épp ma olvastam, kutatók felfedezték, hogy a Titanic nem a jéghegy okozta hatalmas törés miatt süllyedt el, az nem is volt olyan nagy, hanem felfedeztek hat vékony hajszálrepedést a vízzáró rekeszek mentén. Ez okozta 1500 ember halálát.

Figyelj a hajszálrepedésekre! Megtörténhet, hogy amíg arra koncentrálsz, hogy Isten minden parancsát megtartod, addig kis hajszálrepedések alakulnak ki az életedben. Ne hidd, hogy ez veled nem történhet meg! Légy éber, és figyelj az Istennel való kapcsolatodra. Nagyobb bajt okozhat több kis hajszálrepedés életed falán, mint egy hatalmas lék!