Hatlapos

2014.06.11 16:11

Hatlapos

Tészta:

60 dkg lisztet összegyúrjuk 1 csomag szalakálival, 10 dkg margarinnal, fél dl ecettel, 3db tojássárgájával, 15 dkg porcukorral, fél dkg sóval és kb. 1dl tejjel. (anny tejet gyúrjunk hozzá, hogy nyújtható legyen de ne ragadjon)

A tésztát 6 részre vágjuk, majd kinyújtjuk őket. Sütőlemezre tesszük, és  sütés előtt villával megszúrkáljuk őket.

170C'-on kisütjük pár perc alatt a  lapokat. Vigyázzunk, hogy a lapok színe szép fehér maradjon sütés után is! A kisült tészták kemények lesznek, ne lepődjük meg...

Krém:

50 dkg cukrot felolvasztunk (barnára karamellizáljuk), majd nagyon óvatosan felengedjük 1 liter tejjel. A cukor meg fog keményedni a hideg tejtől. Lassan melegítve fel tudjuk olvasztani a karamellizált cukrot, majd felforraljuk.

 8 dkg kukoricakeményítőt kikeverünk 1dl langyos tejjel

A keményítős oldatot hozzáöntjük a forrásban lévő karamelles tejhez. Folyamatosan keverjük (kb.1 percig), amíg besűrűsödik. Ebből egy sűrű pudingszerű masszát kapunk, amit kihűtünk

A félig kihűlt pudingot kikeveverjük 25 dkg margarinnal.

Töltés:

Tálcára tesszük a kisült tésztát, majd erre töltjük a krémet. Rátesszük a következő tésztát, majd a következő krémet.... és így tovább...

Ha betöltöttük a sütit egy tálcát teszünk a tetejére. A tálcára tegyünk valamilyen súlyt, hogy össze tudjuk préselni egy kicsit a tésztákat a krémmel.

4-5 óra préselés után bevonjuk a süti tetejét olvasztott csokival. Ha a csoki megdermedt szeletelhetjük.

Minimum egy napig állni kell hagyni a hűtőben!