Játék baba

2014.03.04 11:29

Az élettelen gyermek

Bibliavers: 1 Sámuel 16:7

Tárgy: Egy alvós, hajas baba, ami mondja, hogy mama

29. Lecke

Tudom, a lányokat nagyon érdekli, mi van a dobozban. De érdekelni fogja a fiúkat, ha a mai leckénkről beszélünk. Le­veszem a doboz tetejét és megláthatjuk, mi van benne. Nézzétek, egy baba. Ugye kedves? Nézzétek milyen szép a haja, rózsás az arca és ragyogó a szeme! Beszélni is tudsz kislány? (Hajtsd meg a babát és "mamát" mond.) Oh, beszél is! Bizto­san azt hiszi, hogy én vagyok az anyja. Figyeljetek csak, járni is tud, ha megfogom a kezét! Talán elviszem magammal. Jó lenne, ha hallanám imádkozni, ha átölelne karocskájával és mondaná, hogy szeret. Elmenne bevásárolni, én pedig beszélhet­nék neki Jézusról, és magammal vihetném az Isten házába. Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy sok örömem lenne egy ilyen kis­lányban?

Némelyek közületek a fejüket rázzák, mások mosolyognak. A fiúk azt hiszik, hogy tréfát űzök velük. Nos, mit gondol­tok? Nyújtsátok a kezeteket és mondjátok meg. Csak egy baba? Nem tud elmenni, bevásárolni? Nem élő, azért nem szerethet engem! Igen, hiszen van szeme, tud aludni, sőt beszélni is. Mégis mi hiányzik róla? Nem él! Nincs benne élet, nincs szíve, nem tud szeretni. Nem egyéb, mint egy játék baba. Valódinak látszik és mégsem az. Sohasem születhetik meg a családban, mert csak utánzat.

Tudjátok, vannak fiúk és lányok, akik kereszténynek látszanak, beszélnek, dolgoznak mégis csak utánzatok. Soha­sem születtek újonnan. Sohasem adták szívüket Jézusnak. Nincs bennük az Ő élete. Előbb-utóbb észreveszi mindenki hogy nem igazi keresztények. Isten ezt már előbb tudja. Az emberek csak a külsőt látják, ezért egy ideig megtéveszthetők. Isten azonban a szívünkbe lát, amint azt a bibliaversünk is mondja. Ő pontosan tudja, hogy elfogadtuk-e Jézust. Ha nem tettűk meg, nem születtünk újonnan, akkor nem vagyunk gyermekei, amint ezt a János 3:7 is mondja. Ha ma Jézushoz jössz, nem kell többé "baba-kereszténynek” lenned. Ő valódi kereszténnyé, gyermekévé tesz.