Jézus hatalma

2014.02.26 15:22

„Az emberek csodálkozva kérdezgették; ’Ki lehet ez, hogy még a szélvész és a víz is engedelmeskednek neki?’”

Máté 28: 27

 

Két dolog jutott ma reggel eszembe:

Augusztus 20-a van, a Kenyér ünnepe. Learattuk, betakarítottuk a gabonát, Isten segítségével lesz kenyerünk a következő évben. Néhány évszázaddal ezelőtt Valaki néhány kenyérrel jóltartott több mint 5000 embert!

Ugyanez a Személy hatalommal parancsolt a szélvésznek, a hatalmas hullámoknak, és azok, mint egy hűséges kutya elcsendesedtek, nem tomboltak tovább.

Ezzel kapcsolatban jutott eszembe egy másik dolog. A nyáron gyerektáborban voltam. Kitettem az asztalra a kesztyűmet (jó meleg téli kesztyű a 30 fokos melegben) – és megígértem a gyerekeknek, hogy most varázsolni fogok. Megkértem az asztalon levő kesztyűimet, hogy nyissák ki az ablakot, mert nagyon meleg van. Próbáltam hangosabban biztatni a kesztyűket, aztán mást kértem: hozzanak nekem gyorsan egy üveg vizet, mert kiszárad a torkom! Erre sem reagáltak. A gyerekek először majd kiestek a szemükön; hogyan fog elindulni a ’varázslat’ – de aztán ráéreztek, hogy be kell segíteniük. Minél hangosabban kérleltem a kesztyűket, ők annál hangosabban mondták, hogy ’Húzd fel!’ Húzd fel!’ S láss varázslatot: amint kapcsolatba kerültem a kesztyűvel, mindenre képes volt. Szó nélkül hozta a vizet, nyitotta az ablakot…

Ennyire EGYSZERŰ ma is! Lépj Vele kapcsolatba és ketten csodákra lesztek képesek!

Máris indulhatsz!