Jézus második eljövetele

2014.02.27 12:52

Tökéletes megoldás minden problémára

Jézus második eljövetele

 

Nagyítóval kell keresni azt az embert, akinek nincs problémája, aki gondtalan, és tökéletes boldogságban él.

Sokkal könnyebben találunk olyanokat, akik valamilyen gonddal, nehézséggel küzdenek, szeretnének azokon valahogy úrrá lenni. Sok embert gyötör a magány. Ajtaja konokul zárva van, ritkán szólal meg a telefonja. Még a tömegben is magányosak lehetünk. S ez az érzés nagyon fájdalmas lehet. Népbetegségnek mondható a depresszió, ami egyre több ember elméjét gyötri. Tömegeknek vannak anyagi problémái. Olyan hosszú néha a hónap, s olyan lassan jön az a nap, amikor a folyószámlán újra van valami. Sokan néznek bizonytalankodva a jövőbe az egészségük miatt. Kivették testükből a daganatot, és kaptak egyéb kezelést is, de mikor újul ki, – és hol – ez a nagy kérdés. Rengeteg ember számára az ébresztőóra hangja a legborzasztóbb hang, amikor felébreszti, hogy reszkető gyomorral elinduljon a munkahelyére, ahol teljesen kiszolgáltatott. A vállalkozót is a stressz gyötri, mert a jövő kiszámíthatatlan. Ha ma még jól mennek a dolgok, holnap rosszra fordulhat.

Sorolhatnánk még a problémákat, amelyek éppoly ismerősek lennének, mint a felsoroltak.

Jézus tudta, hogy nyugtalanság tölti be szívünket. Ezért így szólt:

„Ne nyugtalankodjatok: higgyetek Istenben és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hely van. Nem mondanám, ha nem így lenne. Megyek, hogy helyet készítsek nektek. Amikor elkészítem, visszajövök értetek. Magammal viszlek benneteket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.” (Biblia; János 14:1-3. WBTC)

Azt is elmondta Máté evangéliuma 24. fejezetében, hogy milyen jelek előzik meg eljövetelét.

  • Hamis krisztusok és próféták jelennek meg
  • A földrengések megsűrűsödnek
  • Elsötétül a nap, a hold nem világít
  • Csillagok lehullnak az égről
  • Éhségek
  • Ragályos betegségek
  • Háborúk
  • A gonoszság növekszik, a szeretet kihűlőben van.
  • Az állapotok olyanok lesznek, mint Noé idejében voltak.

 

Minden külön bizonyítás nélkül belátható, hogy ezek a jelek bekövetkeztek. Ha eljön Jézus, nem kell már félni a betegségtől, nem kell bemenni a munkahelyre, nem kell újabb kemoterápiás kezelést elkezdeni, utolsó forintjainkat nem kell postára adni…

Minden más lesz.

Miért nem jó hír ez mindenkinek?

Ha házastársunk elutazik és mi szeretjük őt – és ezt tükrözi is életünk – bármikor betoppanhat, nem ér váratlanul a dolog, sőt nagyon örülünk neki. Ha egy kicsit hűtlenkedni akartunk, akkor bizony az érkezés hideg zuhanyként érhet.

Ha Jézussal megismerkedtünk, és Ő lett a legjobb barátunk, akkor örömmel tölt el az érkezése. Ha zavar a gondolat, hogy Jézus talán már holnap eljöhet, ne a tényt próbáld tagadni, hanem fogadd el barátságát.

Egy baráttal találkozni mindig jó

Gyürüs István