Jókívánságok az Új Évre

2014.09.02 10:42

Kívánom, hogy tisztítsa meg Isten a múltadat; bűneidre ne emlékezzen; megszegett fogadásaidat fejedre átokként ne hozza, de legkisebb engedelmességedet is őrizze aranyoltárról felszálló jó illatként. Hited bátorságának jutalmát ne gyávaságod szerint szabja meg.     
                Isten ebben az évben is óránként erősítsen, késztessen téged a szüntelen imádkozásra, s ne engedjen reménytelenségbe hullani.               
Formáljon téged Krisztushoz hasonlóbbá; ha megütnek, érezd megváltó Urad együttérzésének kézszorítását. Ha lenézek, lásd fényleni győzelmi koronádat! Amikor mindenki elhagy, és sok ember között is egészen magadra maradsz, engedd, hogy Istened egészen birtokába vehessen, ami legfőbb vágya.        
                Ha családon belül érnek sebek, ha kedves kezek fonják a tövist, gondolj arra, akit csókkal árultak el, és akit esküvel tagadott meg a legkedvesebb barát.

Az áruló csók hozóját nevezd barátodnak, aki pedig súlyos óráidban tagad meg, nézz arra szelíden, hogy sírva menjen el a nem hozzá illő tűz melegétől.

Ha halállal fenyegetnének, ragyogtasd szemükbe örömödet, mint István tette. Imádkozz Ábrahám hitével a családodban levő Lótokért, és eszközölj ki kegyelmet Jób barátainak.

Nagy nyomorúság idején engedd, hogy Urad, Mestered adjon neked vidám szívet, s akkor majd megtudod, hogy az Ő szerelme jobb a bornál.

Ha pedig ismét vonzana “a tenger, a halak és a háló, és a szélborzolta víz”, halld meg egészen közelről-fárasztó éjszakák után-csendes szavát: “Jobban szeretsz-e engem ezeknél?”

Ha pedig bárki szeretne téged megkímélni attól a szenvedéstől, amelyet Isten irántad való nagy bizalmában csak neked készített, ne restelld ismételni: "Távozz tőlem, Sátán, botránkoztatsz engem, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint” (Mt 16:23).

Váltsa Isten valóra életedben e jókívánságokat és vigye végbe mindazt a jót, amit felőled elgondolt (5Móz 26:10-11)

Bunyan János