Kreatív ötletek gyűjteménye

2014.06.11 14:06

Lehetőségek, ötletek, amit a misszióban, az evangélizációban fel lehet használni.

 

 

- Kiscsoportos szombat iskola-csoportunk van minden pénteken este. Átvesszük a heti szombatiskolát - sose tudjuk másfél órán belül befejezni. Előtte sokat énekelünk.

- Egy másik csoportban hét fejezetet (napi 1-1) olvasunk el a bibliából hetente. Én tesztkérdéseket készítek a fejezetekből, és azok alapján átbeszéljük az elolvasottakat.

- A BLI és a Nyomok Istenhez vezetnek anyagokat vesszük át a feladatlapok segítségével

- Előre megbeszélt részből minden hétre más-más személy készül fel a beszélgetés vezetésével.

- Kettesével "örökbe fogadnak" egy falut, ahova embereknek könyveket visznek. Ez most itt nagyon jól működik

- Az ASI + REK-től kapott Új Kezdet sorozat átvétele otthonokban ez is működik

- Palacsinta-parti, bográcsozás - szomszédokkal, egészség klub, bibliakör záróalkalmaként. Jó beszélgetések alakulnak ki ekkor. A cél: észrevenni minden kínálkozó lehetőséget: észrevenni - megragadni - kezdeményezni ahol Jézusról beszélhetünk egyszerűen, érthetően, saját tapasztalatainkat megosztva! Vendég előadót is meg lehet hívni a szomszédos körzetből

- Korábban óvónőknek, tanároknak tartottam stressz szemináriumot, belőlük alakult a Szülők Iskolája - kiegészülve a gyerekek szüleivel, majd ebből alakult a Feleségek klubja. Ketten megkeresztelkedtek közülük. Egy tanítónő és egy óvónő.

- Kreatív klubot, horgászbarátokat, varrni tudó szomszédokat, főzni, receptcserére vágyó barátokat vagy gyerekeket meghívni egy-egy vasárnap délután Elbeszélgetni velük, és felajánlani egy szuper DVD, videó vagy magnókazetta közös megnézését vagy meghallgatását.

- Videotékából kihozni egy filmet és a barátokat meghívni, megnézni, és átbeszélni. Ehhez van egy nagyon jó segédanyag: Budapesti keresztény filmklub mai filmek keresztény szemmel írta Fütő Róbert 2008. 100 filmet dolgoz fel; miről szól, és hogyan lehet a filmről beszélgetni

- Kirándulást szervezni, vagy bekapcsolódni egy túraklubba, ott is nagyon jó barátságok köthetők

- Részt venni a falu vagy város kulturális programjában vagy valamilyen klubban először megfigyelőként, később felajánlhat stressz vagy egészség klub indítást vagy ruhaosztást szervezhet a rászorulóknak vagy elkérheti a polgármesteri hivatalból a rászorulók címét, meglátogathatja őket, elbeszélgethet velük.

- Én tanároknak tartok évente több alkalommal továbbképzést (kreatív témában) mindig van rá lehetőségem, hogy magammal vigyek adventista segítőket, és legutóbb több mint 40 db Jézushoz vezető út c. könyvet osztottunk ki köztük.

- KáTé program ("Könyv a Táskában!") Boltban, tankoláskor... ajándékozni egy-egy könyvet

- Börtön szolgálat, idősek meglátogatása, kórházszolgálat.

- Minden kórházban lehet jelentkezni heti pár óra ingyen munkára segítőnek - ez is egy nagyon jó alkalom

- Rendszeres bejárás szociális otthonba, vakok intézetébe...

- Segíteni a lakótelepen vagy az utcánkban egy-egy rászoruló családnak vagy idősnek

- Gyermekfelügyeletet vállalni

- Ha zenélni vagy énekelni tudsz összeszedni az utcából a gyerekeket és énekelni tanítani őket

- Nyári napközis tábor a gyerekeknek. Falukban is városokban is nagyon nagyon jól működik és már egyre több helyen végzik az országban

- A gyülekezetből minden hónap utolsó szombatján egy programot vinni szociális otthonba, nyugdíjas klubba, börtönbe, kórházba (előzetesen megbeszélve a börtön- ill. kórházlelkésszel)

- Idősebb testvérnők, ha értenek valamihez, pl: kézimunka, varrás, horgolás, kötés, főzés - meghívni egy-egy szomszédasszonyt vagy fiatalasszonyt és megmutatni nekik, elbeszélgetni velük.

- Megyei újságba havi egy alkalommal ételrecepteket bemutatni. Otthon elkészítem az ételt 3-4-5 félét, meghívom a riportert és a fotóst, odaadom nekik a recepteket, ők lefényképezik, megfogalmazzák és beteszik az újságba. Vegetáriánus recepteket nem mindenki ismer!