Különböző nagyságú vizespoharak

2014.03.04 11:11

Az élet teljessége békesség és öröm

Bibliavers: Jelenések 22:17

Tárgy: Egy tálcán négy különböző nagyságú vizespohár (egy egészen kicsi legyen) és egy vizeskancsó

27. Lecke

Egy kislány szerette volna, hogy ő is az Úr Jézus megváltott gyermeke legyen, de úgy gondolta, ha már most átadja szívét, akkor nem lesz több öröme az életben. Ezért meg akarta várni, amíg öregasszony lesz és úgy gondolta, hogy majd ha­lála előtt gyorsan elfogadja Jézust, mint Megváltóját. Azonban egyik alkalommal a gyermekiskolában érdekes leckét hallott, ­amit most elmondok nektek - és azonnal megváltoztatta véleményét, átadta egész életét a Megváltónak. Hallgassatok és figyeljetek jól, mert lehet, hogy szívesen megváltoztatjátok véleményeteket ti is.

Ez a négy különböző pohár négy különböző embert ábrázol. A vizeskancsó tiszta, friss vize legyen az élet vize, amit Jézus ígért, ha hozzá jövünk. Ez a négy ember Jézushoz jön. Nézzétek, mit cselekedett velük (tölts meg minden poharat szí­nültig vízzel). Mindegyiküket megtöltötte egészen örömmel, békességgel és az Ő isteni életével. Ekkor tapasztalták meg ezek az emberek, hogy Jézussal, sokkal több jó van az életükben, mint valaha volt. Sohasem bánták meg, hogy szívüket átadták Jé­zusnak. Nézzétek, mindegyik túláradóan telt meg az élet vízével!

Ugye ti is szeretnétek tudni, hogy milyen korúak voltak ezek az emberek? Valószínűleg így gondoljátok: ez a nagy po­hár öregember volt, ez a kisebb asszony, a harmadik nagyobb gyermek és a legkisebb egy kisfiú, vagy kisleány. Nos, nincs igazatok. Ez a nagy pohár olyan embert ábrázol, aki már 10 éves korában átadta szívét Jézusnak. 75 évig élt, 65 évet élhetett boldogan, Jézus örömével és békéjével a szívében, és szolgálhatott neki. Látjátok, mennyivel több víz van ebben a nagy po­hárban, mint a kicsiben. Ez a kicsi olyan leányt ábrázol, aki 70 éves koráig várt és csak akkor adta szívét Jézusnak. A többihez hasonlóan örömmel és az élet vízével töltötte meg őt is. De mennyivel kevesebbet fogadhatott el ebből! Nem élhetett egész életében Jézusnak, csak rövid 5 esztendeje volt, mert ő is 75 éves korában halt meg. Az előtte levő hosszú időt Jé­zus öröme és békessége nélkül élte. Milyen sok mulasztása volt! A többi pohár is olyan embereké, akik különböző kor­ban adták magukat Jézusnak, és annyit fogadhattak el Jézusból, amennyi idejük hátra volt. Egyik~sem nyert annyit, mint az, aki tízéves korában jött az Úrhoz és egész életében Őt szolgálta. Melyik pohár szeretnél már most lenni? (Adj alkalmat, hogy Jézus mellett dönthessenek.)