Légy kész!

2014.02.18 18:20

„Légy kész arra, hogy hű maradhass Istenhez, mert sokkal többre lesz szükséged, mint a szombat megtartása, a halottak állapotának ismerete és a helyes táplálkozás elvének elfogadása. Ismerned kell az Urat, aki ezeket a tanításokat adta, s nemcsak ismerned kell, hanem szeretned is…. De hogyan szerethetünk valakit, ha nem ismerjük?

Isten ismerete és az Iránta való szeretet összefüggésben áll az Ő parancsolatainak megtartásával, mivel éppen az engedelmesség a hűséges maradék kulcsfontosságú jellemzője. Bárkik lesznek is a maradékhoz tartozók, mindenképpen személyes kapcsolatban fognak állni Istennel. Olyan közösség lesz ez, amely nem ijed meg, amikor engedetlenségre fogják kényszeríteni.

Isten iránti szeretetük erőt ad majd nekik az üldözések és a gazdasági nyomás eltűréséhez, munkahelyük, családjuk elveszítésének elviseléséhez, sőt, ha kell, a halálhoz is.

Szilárdan ragaszkodsz Istenhez? Olyannyira szolgálatára szenteled magad, hogy akkor sem inogsz meg a hitben, ha üldözések viharába kerülsz? Csak az Isten iránti mélységes szeretet fogja erősíteni a lelket a súlyos megpróbáltatások között, amelyek már előttünk állnak.”

Clifford Goldstein: A maradék