Légy kész

2014.02.26 16:02

Légy kész arra, hogy hű maradhass Istenhez, mert sokkal többre lesz szükséged, mint a szombat megtartása, a halottak állapotának ismerete és a helyes táplálkozás elvének elfogadása. Ismerned kell az Urat, aki ezt a tanítást adta, s nemcsak ismerned kell, hanem szeretned is…. De hogyan szerethetünk valakit, ha nem ismerjük?
Isten ismerete és az iránta való szeretet összefüggésben áll az Ő parancsolatainak megtartásával, mivel éppen az engedelmesség a hűséges maradék kulcsfontosságú jellemzője. Bárkik lesznek is a maradékhoz tartozók, mindenképpen személyes kapcsolatban fognak állni Istennel. Olyan közösség lesz ez, amely nem ijed meg, amikor engedetlenségre akarják kényszeríteni.
Az Isten iránti szeretetük erőt ad majd nekik az üldözés és a gazdasági nyomás eltűréséhez, a munkahelyük, családjuk elveszítésének elviseléséhez, sőt, ha kell, a halálhoz is.
Szilárdan ragaszkodsz Istenhez? Olyannyira a szolgálatára szenteled magad, hogy akkor sem inogsz meg a hitben, ha az üldözés viharába kerülsz? Csak az Isten iránti mélységes szeretet fogja erősíteni a lelket a súlyos megpróbáltatások között, amelyek már előttünk állnak.”
Clifford Goldstein: A maradék