Manikűr készlet

2014.03.04 10:36

A szép kezek

Bibliavers: lTimótheus 2:8

Tárgy: Egy pár nylon kesztyű, gyűrű, karkötő, kézkrém, manikűr-készlet, körömkefe

18. Lecke

Lányok, bizonyára azt gondoljátok, hogy ez a lecke csak nektek szól. Azonban hallgathatjátok ti is fiúk, egy ideig mo­solyoghattok is a lányokon, de számotokra is van mondanivalóm.

Nézzétek ezt a sok mindent, ami itt van! Ez mind a kézre való. Igaz? Az asszonyok és lányok szép kezeket szeretné­nek, ezért mindent megtesznek, hogy azokat szépítsék. Először megmossák vízzel és szappannal (mutasd a szappant), az­után megkefélik körmüket (mutasd a körömkefét) míg egészen tiszta lesz. Szeretném, ha gondosan gyakorolnák ezt a fiúk is, hogy a kéz és köröm mindig tiszta legyen.

Azután a kislányok előveszik a manikűr-készletet: különféle eszközökkel formázzák körmüket, hogy szép legyen. Ez időt és munkát igényel, ugye? Sokan azt gondolják, hogy még szebb lesz a kezük, ha gyűrűket, karkötőket, elegáns kesztyű­ket húznak fel.

Vajon mit gondol erről Isten? A feldíszített kezek Neki tetszenek? Bizonyára szereti, ha tiszta és ápolt a kezünk. Fiúk,

 a kezeteket keményen, durván hagyjátok, hogy férfiasabbnak lássék - azt gondoljátok, Istennek ez jobban tetszik? Bibliaver­sünk azt mondja, hogy amikor imádkozunk, tiszta kezeket emeljünk hozzá. A külső dolgok, amit kezünkkel teszünk, és amit rá­rakunk, szentté teszik?

Igazatok van. A külsőségek semmit sem érnek. Jézus mielőtt bűnünkért meghalt engedte, hogy kezét szögekkel fúrják keresztül, azért, hogy nekünk szent kezünk legyen. A szent kéz feltétele a tiszta szív, mert a szent annyit jelent, hogy tiszta, valódi. Az a kéz, amely üt, lop, kisebb testvérével türelmetlenül bánik, amely játszik, amikor fáradt édesanyjának segíteni kelle­ne vagy gyermekiskolába való feladatát kellene elkészíteni, az sohasern lehet kedves Isten előtt, bármennyire szépítjük kül­sőleg.

De ha engedjük, hogy Jézus tisztára mossa szívünket, akkor a kezünk is olyan lesz, amely Őelőtte is szép.