Megfulladt

2014.02.26 16:11

Pedig csak egy centire volt az orra a víz alatt. Azt még megérteném, ha egy méter mélyen lett volna. De így, hogy csak egy centire volt?

Most meg miért mosolyogsz? Szerinted mindegy, hogy egy centire vagy egy méterre van a víz alatt? Szerinted így is, úgy is megfullad?

Igazad van!

Némelyek azt mondják, „Ó, ez csak egy kis bűn, nem olyan nagy, mint a szomszédomé!”

Csakhogy mindketten halálra méltó bűnösök vagyunk, akár kicsi, akár nagy az a bizonyos vétek. Isten kegyelmére szorulunk.

Ha lebénított a bűn, mert már annyira megszoktad, hogy nem is veszed észre, éppen úgy elkárhozol, mint akkor, ha tudatosan, szántszándékkal tombolsz a bűn mélységében.

S hogy mi a megoldás? Engedd, hogy a vízimentő kimentsen! Ne tiltakozz, ne magyarázkodj, ne mondd azt, hogy te innen bármikor képes vagy kimászni, bármikor abba tudod hagyni (például a cigizést), le tudod tenni (például a poharat), fel tudsz hagyni vele (például a szerencsejátékkal), vagy meg tudod fékezni magadat (például a verekedésedet, durvaságodat). Hát, nem tudod! Képtelen vagy rá! Egyedül nem megy! Belefulladsz! Akár kicsi, akár nagy az a bizonyos bűn. Jézus, a nagy Megmentő ott áll, segíteni szeretne neked!

Fogadd el a kinyújtott kezet!