Mennyi van még hátra?

2014.02.18 18:24

Sok van még hátra?

 

Senki sem láthatja a mennyei órát, hogy megtudja a választ… Körbenézek. Újságot olvasok. Mindenhonnan vészjelek. A kimerült föld az összeomlás szélén áll. A tisztán gondolkodók látják, hogy ez így sokáig nem mehet tovább, a vég pedig közel van…

 

A történelem nagy eseményeit vizsgálva felfedezhetjük, hogy amikor Istennek különleges üzenete volt, gondoskodott a megfelelő közlési eszközökről. Mielőtt Jézus Krisztus eljött volna a földre, felkészítette a világot Nagy Sándor által – aki elterjesztette a görög nyelvet a világban – hogy üzenetét mindenki megértse. A római közigazgatás pedig készített egy 85 km hosszú úthálózatot, hogy az üzenet eljusson az ókori világ minden részébe.

Amikor Isten Luther Márton reformjával a világ figyelmét vissza akarta terelni a Bibliára, létrejött Gutenberg nyomdája (1455). A nyomtatás által az evangélium behálózta az egész világot, és tömegek tértek meg.

Ma, amikor a dolgok gyors egymásutánban történnek, a világban mindenhol léteznek modern kommunikációs eszközök; rádió, televízió, mobiltelefon, internet – mintha csak egy ’utolsó kiáltásra’ készítették volna elő őket, amely közvetlenül a Megváltó eljövetele előtt be fog teljesedni. Ilyen körülmények között senki sem mondhatja majd, hogy nem tudott, vagy nem hallott róla… Az előkészület megtörtént! Már csak az eseménynek kell bekövetkeznie!

Csak egyféle bölcs hozzáállás létezik mindahhoz, ami a földön és a mennyben történik: a vigyázás és a várakozás.

Lucian Cristescu Kezdj el élni!