Mi lenne?

2014.01.02 13:52

 

A Szentírás egyetlen magasztos célja: elmondani az embernek Isten csodálatos, megváltói tervét. Gondold csak meg, milyen értékes dolog, hogy van egy könyvünk, amely a szomorú embert megvigasztalja, és még a legromlottabbat is átalakítja Isten képmására. Félelmetesen nagy felelősség, hogy van a házunkban egy ilyen könyv. Vagy törődünk a figyelmeztetéseivel, vagy elvetjük a tanításait. Így lesz számunkra a Biblia vagy halál illata a halálra, vagy élet illata az életre.

És mi lenne, ha Isten elvenné tőlünk ezt a könyvet ezekkel a szavakkal:

„Nem akarok ezzel többé a terhetekre lenni!”

Egy fiatal lány, kezébe vett egy könyvet, de nagyon unalmasnak találta. Később megismerkedett a könyv szerzőjével, és egy bizonyos idő elteltével férjhez ment hozzá. Ezután felismerte, hogy mégiscsak fontos üzenete van annak a könyvnek, és megváltozott a róla alkotott véleménye.

            A változás oka azonban nem maga a könyv volt, hanem saját maga: megismerte és megszerette a könyv szerzőjét.

            Vannak, akik csupán kötelességből olvassák a Bibliát, ha ugyan egyáltalán olvassák: de amint valaki megismeri Jézus Krisztust, a Biblia központi személyét, akkor ez a könyv Isten szeretetének a kijelentésévé lesz.

            Ahol a Bibliát elhanyagolják, ott nincs az erőnek teljessége sem az életben, sem a szolgálatban. A Szentlélek munkájának nagy voltát ugyan elismerik, de az eszközt, amely által munkálkodik, messzemenően elfelejtik. Ennek következménye azután a csupán múlékony lelkesedés és a saját erőnkből való tevékenység.

R. A. Torrey Vetés és Aratás 44. évf. 3. szám. 2006/3 23. old.