Miért kell gyülekezetbe járni?

2016.11.13 19:01

Miért kell gyülekezetbe járni?

Szerinted melyik a legrosszabb indok arra, hogy gyülekezetbe kell járnunk? És melyik a legjobb? Ahogy fontolgattam, hogy miért járnak az emberek templomba, és én miért járok, arra gondoltam, hogy az én legrosszabb indokom talán az lehet, hogy lelkészként mennem kell, mert ez a munkám. A Bibliában viszont találunk három jó okot arra, miért menjünk gyülekezetbe.

Először is azért, mert Isten mondta. Zsidók 10:25. „Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.”

Másodszor azért, mert az egyház egy test, és a test nem lehet teljes, ha hiányzik egy tagja. Ez az igazság 1Korintus 12:27. versében található. „Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” Pál tovább megy, és egy példázatot mond arról, hogy a fizikai testünk milyen fontos igazságra tanít minket Krisztus testével kapcsolatban. A testnek minden tagjára szükség van, még azokra is, amelyek jelentéktelennek tűnnek. A különböző testrészek teszik ki az egészet, és a test csak akkor test, ha támogatják egymást, ha összetartanak a tagok.

Harmadszor, Jézus is járt templomba. Szokása volt. Pedig, ha valakinek, akkor neki jó oka lett volna arra, hogy ne menjen. Jártál már olyan gyülekezetben, ahol a tagokat annyira sikerült felbosszantanod, hogy megfogtak és megpróbáltak téged letaszítani egy szikláról? Jézussal ez történt. De mégsem hagyta abba a templomba járást.

Időnként odajönnek hozzám az emberek, mondván: „Nincs szükségem a gyülekezetre. Sokkal több áldást nyerek a természetből.” Figyeljük meg a hangsúlyt: „én nyerek!” Amikor ezt hallom, emlékeztetem őket, a történelem és a Szentírás alapján, hogy el fognak pusztulni. Ez tény! Ha levágod a lábad, és elküldöd az erdőbe sétálni, nem marad sokáig élve. Azt mondják, hogyha levágod a gyík farkát, akkor még képes mozogni egy darabig, de nem sokáig. És bár a gyík képes új farkat növeszteni, a farok nem képes új gyíkot növelni. Nincs olyan testrész, amely sokáig élhetne a test nélkül. A testtel való egyesülés létfontosságú az életben maradáshoz, a növekedéshez és a hasznavehetőséghez.

Morris Venden A működő hit c. könyv 231. old.