Nemes igyekezet

2014.02.26 16:59

Annakokáért, atyámfiai, igyekezzetek inkább a ti elhívatásotokat és kiválasztatásotokat erőssé tenni; mert ha ezeket cselekszitek, nem ütköztök meg soha.

2 Péter 1:10.

Ezért, testvéreim, még inkább törekedjetek arra, hogy megerősítsétek: Isten elhívott és kiválasztott benneteket. Mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani, vagy elesni soha.

Új ford.

„Testvérek, ezért még inkább törekedjetek rá, hogy hivatásotokat és kiválasztottságotokat tetteitekkel megpecsételjétek, mert ha ezt megteszitek, nem botoltok el soha.”

Kath. ford.

Három fordítás – három kiemelt gondolat.

Az én fordításomban valahogy így hangzik: Kedves Testvérem! Ne felejtsd el, hogy ki hívott el, ki választott ki. Ha ezen gondolkodsz – nem könnyen botlasz meg!

Ha tudod és biztos vagy abban, hogy Jézus Krisztus szólított meg, hívott el, akkor nem botránkozol meg, nem ütközöl meg semmin.

Erősödjön meg benned az a tudat, hogy Isten kiválasztott gyermeke vagy az üdvösségre, azt szeretné, hogy országában ott legyél – épp ezért mi lehetne olyan nagy dolog, ami miatt elbotolnál, megbotlanál?

És végül: Nem csupán a hit, hanem a tettekkel való megpecsételés is elengedhetetlen. Mert ha a hited cselekedetekkel párosul, sokkal nehezebben botlasz el, esel el.

Nekem ezt mondta ez a mai Ige.

És neked mit mond?

Gondolkodj – és próbáld megfogalmazni!