Ő egyedül

2014.02.26 16:50

A társad – férjed, feleséged, szüleid, barátod – egészen a műtő ajtajáig követ. Ott azonban bezárják az ajtót. EGYEDÜL te mehetsz tovább. Az orvosod csak így tudja elvégezni rajtad az életmentő műtétet.

Isten is gyakran végez életmentő műtétet rajtad. Ilyenkor, bizony, csak te és Ő!

Isten műtétje néha a meggondolatlan szavaidra és tetteidre irányul, máskor a hazugságod, képmutatásod miatt használ szikét. Vagy talán a hálátlanságod miatt kénytelen eltávolítani a szemedről a hályogot, hogy meglásd végre, mennyi mindened van, hogy hatalmasan megáldott. Talán összetört életedet akarja gipszbe rakni, vagy az ide-oda hajladozásod miatt kénytelen egy merevítőt beépíteni gerincedbe, hiszen eddig úgy hajladoztál Isten és a világ között, mint nád a szélben.

Talán az utóbbi időben folyamatosan futottál önmagad elől, Isten elől. Lehet, hogy az egyik egyháztól a másikig, az egyik munkahelyről, kapcsolatból a másikba. Isten – ha engeded neki – egy lengéscsillapítót épít be a gondolkodásodba.

Emlékszel Jákóbra? Mindent maga akart tenni, és persze, mindent magának. Kellett neki az elsőszülöttségi jog, bármi áron! A legszebb nő, a legtöbb bárány. Mindent kiharcolt magának. Igazi harcos volt. Békétlen és boldogtalan harcos! De ott, a Jabbóknál történt valami.

Jákób végre egyedül maradt.

Egyedül a múltjával.

Egyedül a gondolataival.

Egyedül az emlékeivel.

És végre rádöbbent, hogy tulajdonképpen EGYEDÜL van!

Ekkor tudta őt Isten megszólítani. És végre - igent tudott mondani Istennek, s igazi áldást nyert! Itt ért véget Jákób múltja, és kezdődött el a jövője.

Adj hálát Istennek, hogy még nem mondott le rólad, hogy végzi az életmentő műtéteket – Ő EGYEDÜL – EGYEDÜL rajtad!