Őrségben

2013.12.14 16:11

"Emberfia, Izráel házának őrévé rendeltelek. Ha hallod az ajkamról a szót, figyelmeztesd őket a nevemben.” (Ezék 3:17)

 

Lehet, hogy ma reggel úgy gondolod, na, ez aztán egyáltalán nem neked szól! Nem vagyok "Izráel házának őrzője", meg aztán kit figyelmeztessek, és mire?

Pedig ez az Ige-vers éppen neked szól! Csak engedd, hogy Isten "lefordítsa" a te nyelvedre, valahogy így. „Kedves Barátom! Családod, otthonod gondnokává, pásztorává rendeltelek. Ha olvasod a Bibliát, és rájössz, észreveszed, hogy nem úgy működik az otthonod, ahogy ott írva találod, akkor a te felelősséged, hogy jó útra tereld a rád bízottakat, hogy megmutasd nekik a helyes utat! Ha megérintett az Igém, akkor figyelmeztesd gyermekeidet az én nevemben! Oktasd őket, hogy mindig becsületesek, segítőkészek legyenek! Segíts nekik megtalálni a helyes utat! Figyelmeztesd, bátorítsd, intsd és segítsd őket! Felelős vagy értük! Nem mondhatod, hogy majd ők eldöntik, mit akarnak! Ha látod, hogy a szakadék felé haladnak, engednéd, hogy menjenek csak, majd eldöntik, hogyan tovább?”

Hogyan tudok a családom őrzőjévé válni, ha nem hallom a szót, amit Isten küld? Kérlek, vedd komolyabban! Olvasd a Bibliát rendszeresen! Észreveszed, hogy milyen időben élünk, hogy lassan minden a feje tetejére áll; erkölcsileg, politikailag, társadalmilag és a természetben. Ha hallod ezt a hírekben, és összehasonlítod azzal, amit a Bibliádból olvasol, nem fogod tudni megállni, hogy őrálló módjára ne figyelmeztesd a környezeted tagjait arra, hogy legyenek készen ők is, mert Jézus Krisztus nagyon hamar visszajön!

TE milyen őrálló vagy?