Péter kiszabadul a börtönből

2014.03.03 11:33

Heródes elkezdett kegyetlenkedni a keresztényekkel. Elfogatta és kivégeztette Jakabot. A zsidó vezetőknek ez nagyon tetszett. Heródes újabb örömet akart szerezni, ezért elfogatta Pétert. Bezáratta a börtönbe, és négyszer négy tagból álló őrséggel őriztette. Mivel akkor ünnep volt, úgy gondolta, hogy majd utána fogja Pétert is Jakab sorsára juttatni.

            A gyülekezet – Márk Jánosék házában – minden nap imádkozott Péterért.

Közeledett a kivégzés időpontja. Az ezt megelőző éjszaka Péter két őrrel összebilincselve aludt. Minden ajtót négy-négy katona őrizte. Összesen 16 katona vigyázott Péterre.

            Isten angyala közeledett a börtönhöz. Lábai alatt megrendült a föld. A börtönajtók kinyíltak. Szeretettel hajolt az alvó tanítvány fölé, és felébresztette őt. Szegény Péter azt gondolta, hogy álmodik.  A bilincsek hangtalanul hulltak le kezeiről. Majd a négy vasajtó teljesen hangtalanul zárult be mögöttük. Az őrök semmit sem vettek észre. Péter még mindig azt hitte, hogy álmodik, csak kint, az utcán jött rá, hogy Isten angyala volt szabadítója. Örömteli és hálás szívvel első útja Márk Jánosék háza felé vezetett, ahol most is imádkoztak érte.

            Péter zörgetett az ajtón, mire egy cselédlány érdeklődött, hogy ki az. Amikor meghallotta, hogy Péter, örömében elfelejtette megnyitni az ajtót. Beszaladt a gyülekezethez, és boldogan újságolta el a nagy hírt - Péter áll a kapu előtt!

Azonban nem akarták ezt neki elhinni. Egyesek azt mondták

  • Elment az eszed!

Mások:

  • Az ő angyala az!

Péter pedig kitartóan zörgetett, mire végre megnyitották a kaput és beengedték. Nagy volt a csodálkozás és az álmélkodás. Ezután Péter elmondta, hogy milyen módon hozta ki őt az Úr angyala a börtönből. Majd sietett, hogy ne találják meg, ha keresnék, amikor felfedezik, hogy üres a börtön.

 

(Csel 12:1-17.)