Rakott, sült vegyestál

2014.06.11 16:24

Rakott sült vegyes tál

 

1 bögre rizst elkészítek (megpirítom, két bögre vízzel felengedem, kevés só).

¼ kg száraztésztát bő sós vízben kifőzök.

Mindenféle zöldséget, ami található, kevés vízben megpárolom. (Lehet mexikói zöldségkeverék, vagy sárgarépa, krumpli, zöldség, zeller, karalábé, karfiol, brokkoli, bimbóskel…) Hagymát dinsztelek kevés vizes olajon, és a megpárolt zöldséget leszűröm és ráteszem.

A tepsibe teszek egy réteg kifőtt tésztát, rá a párolt zöldséget, erre a rizst.

A tetejére vagy: egy pohár tejfölben egy evőkanál lisztet elkeverek, kis tejjel felengedet és ráteszem, tetejére sajt-szeleteket

Vagy 1 bögre natúr napraforgómagot két evőkanál olajjal, 1 kk. sóval és citromlével 1 deci vízzel simára turmixolok – és ezt teszem a tetejére – és pirosra sütöm.