Sajtótájékoztató

2014.05.12 20:27

Sajtótájékoztató

 

Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést.

Miért hiszi, hogy van Isten?

Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót és sok egyebet gyártunk. Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget, majd anyagpróbát végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük csak a húsdarálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet összeszerelni a futószalagon, mégis, egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.

Rendben van, de mivel tudná ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését?

A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének.

– „Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretben és minőségben. Alapméret: kör alakú, az átmérője 4 méter. A magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemek okozta bármilyen erős kilengést!)

A fal vastagsága az alaptól a felső szintig maximum 25 centiméter lehet. Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgálórendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni, merevítés, kitámasztás nem lehet azon. Ennek ellenére a torony tetejére legyen építve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszert állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben.”

Elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

Tessék, itt a válaszom. Ebben van a bizonyíték.

Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.

Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad erre jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök és még a korábbinál is több újságíró jött el.

Talán el is kezdhetjük – szólt ironikusan a házigazda. – Kérem az első jelentkezőt, tegye meg az ajánlatát, ismertesse az elképzelését. Csak konkrét megoldást, kivitelezhető tervet fogadok el.

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:

Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni!

A gyáros megkérdezte:

Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól, bemutatom az eredetit.

A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott abból egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz.
– Igazuk van, uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak! Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek. Figyeljenek kérem! Kör alakú a szára, az átmérője pontosan 4 milliméter, a magassága ennek éppen a 200-szorosa, azaz 800 milliméter. A falvastagsága mindenütt 0,25 milliméter. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyi üzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják, hogyan? Napenergiával! Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggést? Ez a kis vegyi labor 8-9-féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ez alatt szél és vihar tépi, kényére hajlítgatja, akár a földig is. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim, az itt látható remekmű és a mi kontárkodásunk közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességét. Köszönöm, hogy eljöttek ide megszemlélni Isten teremtő erejének egyik kézzelfogható bizonyítékát. Ha körülnéznek, ha tükörbe néznek, mindenütt az ő alkotásait látják. Ha pedig teremt, műveket alkot, akkor létezik is!
Az a nemzet, amely nem tartja tiszteletben a történelmét és az őseit, nem vesz arról tudomást, hogy honnan jött, annak nincs múltja. Akinek pedig nincs múltja, annak jövője sincs.

 

Zoboki Nóritól