Spenótból

2014.06.11 16:30

Paraj pástétom – kenyérre

 

Egy marék friss, jól megmosott parajt puhára főzünk és összemixeljük. 3-4 db hagymát apróra vágunk és megdinszteljük kevés olajon, sóval, vegetával ízesítjük és két db főtt krumplival az egészet simára mixeljük, végül 10 deka vajjal kikeverjük. Teljes kiőrlésű búzából készült kenyérre kenve, uborkával, zöldpaprikával nagyon finom!

 

 

Paraj saláta

 

A nyers spenótot és két fej salátát alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, főtt morzsolt kukoricát (konzerv), párolt zöldborsót, apróra vágott újhagymát (a zöld szárát is) és reszelt sajtot teszünk rá, ill. ezeket összekeverjük, enyhén sózzuk és kapros joghurtos öntettel leöntjük. Hidegen tálaljuk.

 

Tofus spenótleves

Hozzávalók:

12 csésze víz,

1,5 csésze rizs

1 kanál vegeta,

1 hagyma apróra vágva.

5 cikk reszelt foghagyma,

½ kg. tofu kockára vágva,

só,

1 citrom leve,

2 kanál olaj,

3 kanál élesztőpehely,

2 kanál kapor,

½ kg. spenót

Elkészítés módja:

A hagymát és foghagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a 12 csésze vizet, a rizst, a vegetát és a tofut, és megfőzzük.

Azután hozzáadjuk a spenótot és a többi hozzávalót, és főzzük 5 percig. A végén hozzáadjuk a citrom levét.