Súrolószer

2014.01.04 12:24

„Mindenki, aki reménykedik abban, hogy meglátja Őt, tisztán tartja magát a bűntől, ahogyan Krisztus maga is tiszta. Aki bűnt követ el, az Isten törvénye ellen vétkezik. Mert a bűn nem más, mint az Isten törvényével szembeni engedetlenség.” (1Ján 3:3-4; WBTC-fordítás)

 

Amikor ma reggel elolvastam ezt az Ige-szakaszt, elszomorodtam. Hogy tudnám ÉN tisztán tartani magamat a bűntől, amikor annyi önzés meg mindenféle kisebb-nagyobb rossz tulajdonság, vagyis bűn szorult belém?! Aztán végigolvastam a hasonló mondanivalójú Ige-verseket... és megvigasztalódtam.

A mai napon számomra Jézus ezt üzeni. „Drága gyermekem! Ha bízol bennem, és reméled, hiszed, hogy hamarosan találkozunk, akkor nem érzed jól magadat a bűnben. Akkor vágyakozol a megtisztulásra. Tudod, hogy hol találsz meg! Nálam mindig kéznél van a tisztítószer, hiszen belevésték a markomba. Mindig rád emlékeztet, amikor a tenyerembe nézek. Tehát kérlek, gyere hozzám bátran, ha már utálod a kisebb-nagyobb botlásaidat, céltévesztéseidet, bűneidet. Ugye tudod, hogy én igazán szívesen megtisztítalak téged. Kérlek, ne felejtsd el, hogy a bűn nem más, mint az én törvényemmel szembeni engedetlenség. Tudom, hogy szeretnél nekem engedelmeskedni! Nos, hát... akkor indulj! Én várlak, mert nagyon szeretlek.”

Mit gondolsz, ezt csak nekem üzeni ma reggel a mi szerető Megváltónk?