Tízforintos

2014.03.04 10:01

Fogadd el az üdvösséget

Bibliavers: János 1:12 Tárgy: Egy tízforintos

12. Lecke

Ki hiszi közületek, hogy Jézus Krisztus meghalt a kereszten, hogy titeket megmentsen bűneitektől? Ugye ti mindnyájan hisztek? Mégis közületek ki az, aki igazán Isten gyermeke? Ki biztos abban, hogy Jézushoz tartozik, hogy meg­mentette őt és tisztára mosta szívét. Ne nyújtsátok fel kezeteket, hogy erre a kérdésre feleljetek, ezt majd később állapítjuk meg.

Isten gyermekének lenni nem nehéz. Először hinnünk kell, hogy Jézus meghalt értünk és így Megváltónk és Barátunk lett. A hit magában mégsem elég! Az özönvíz idején hiába hitték volna az emberek Noé szavát, hitük ellenére is elpusztultak volna, mert a bárkán kívül maradtak. Így nektek sem használ az, ha csak mondjátok: "hisszük, hogy Jézus értünk meghalt". Amíg Őt nem zárjátok szívetekbe, addig nem tartoztok igazán Őhozzá. Nem vagytok megmentve. Először hinnünk kell, utána befogadni Őt

Itt van a kezemben egy tízforintos. Szeretném ajándékba adni valamelyikőtöknek. Hiszitek ezt? Annak adom, aki elve­szi. (Tartsd eléjük a pénzt.) Hisztek nekem? Ugye hisztek? Még mindig nem vette el a pénzt senki sem? Miért nem? (Felelje­nek a gyermekek.) Így van! Nincs nálatok még, mert nem fogadtátok el, pedig valószínű, hogy hiszitek, hogy nektek akarom adni. Idejön valaki és elfogadja ezt a pénzt? (Várj pár percig, valószínű jön valaki és elviszi. Ha nem, akkor kínáld addig, míg valaki jön. Helyezd a pénzt kinyújtott kezébe és maradjon az övé.)

Így most már az övé a pénz. Miért? Mert elfogadta. Éppen így van ez Jézussal, Mondhatjuk, hogy hiszünk Benne, ha sohasem lesz a szívünkben, ha nem fogadjuk be Őt. Befogadtad Őt? Szívedbe zártad Őt? Ha még nem tetted, akkor elve­szett vagy, "Valakik pedig befogadták Őt, hatalmat adott azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek." Így szól a mai bibliaversünk. Fo­gadjátok be most Jézust. Mindannyian imádkozzunk.