Üdv néked!

2013.12.20 13:57

„Légy békességben az életben, legyen békességben a te házad népe, és legyen békességben mindened, amid van!” (1Sám 25:6)

 

Micsoda gyönyörű köszöntés ez!

Képzeld el, ma reggel bekopog hozzád valaki, és így köszön. És ha úgy igazán, szívből mondja, hát lehet, hogy megborzongsz!

Általában éppen ezen a három helyen szokta felütni a fejét a békétlenség.

  1. Nem vagy jóban önmagaddal. Nem bírod elfogadni, hogy ilyen vagy külsőleg, hogy ennyire nem vitted semmire az életben, hogy beteg vagy, hogy anyagi gondod van. Nem vagy békességben – úgy általában – önmagaddal.
  2. A másik terület a család. Kommunikációs problémák, veszekedés, válás, gyermeknevelési gondok, feszültség. Nincs békesség a családban.
  3. Végül a félelem. Nincs békességünk a vagyonunk felől. Feltörhetik, tönkretehetik az autónkat, lelophatják a kertünk termését, bemocskolhatják a jó hírünket.

 

Isten ma reggel így köszönt be hozzád. Gyermekem! Bízd rám magadat a mai napon! Ne aggódj. Tudom, mi bánt. Ismerem az aggodalmadat. Veled sírok, és veled örülök! Tedd le a terhedet, és légyl békességben az életben, legyen békességben a te házad népe, és legyen békességben mindened, amid van!