Védelem

2013.12.08 09:46

Állandó védelem

„De most így szól az ÚR, a te teremtőd… Ne félj, mert megváltottalak, a neveden szólítottalak, az enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.” (Ésa 43:1-2)

Ne félj!

  • Mert ismerlek; jobban, mint te saját magadat!
  • Mert a Megváltód vagyok, itt a tenyeremben a nyoma!
  • Mert tudom a nevedet, az utcaszámodat, ismerem a lakásodat. Ismerem a körülményedet, az örömödet, gondodat. Ismerlek, ezért együtt sírok veled, és együtt tudok örülni veled, amikor örülsz.
  • Az enyém vagy! Megvásároltalak. Sátán igényt tartott rád, de én a véremmel kifizettem azt az árat, amennyit nekem érsz.
  • Hívlak! Gyere velem! Töltsük el együtt az időt! Itt, a Földön is; a munkádban, az otthonodban, a gyermeknevelésedben, a pénzbeosztásodban. A kedves és kevésbé kedves rokonaid, ismerőseid és családtagjaid között. De szeretném az egész örökkévalóságot is veled tölteni. Mivel ismerlek, annyi csodaszép dolgot készítettem neked, amiről tudom, nagyon-nagyon fogod szeretni!
  • Néha vízen mész át – ne feledd –, én veled vagyok! „Feltámadt a tenger, a népek tengere…!” Emberekkel kell találkoznod. Ügyeket kell intézned, problémákat megoldanod. De ne félj, mert veled vagyok!
  • Máskor a folyók majdnem elragadnak. Magukkal sodornak! Ne félj! Kapaszkodj belém! Én nem engedlek el, ha te is úgy akarod. Nem fog a fejed fölött átcsapni a hullám! És ha átcsapna is, fogom a kezed, mint Péterét, amikor kilépett a csónakból, és csaknem elsüllyedt. Ne félj! Fogom a kezedet!
  • Néha tűzben jársz! Emlékszel Sidrákra, Misákra és Abednégóra? Megégtek? Nem! Te sem fogsz! Bízz bennem; ki tudlak hozni! Helyezd egész életedet a kezembe! Merd rám bízni magadat!

Tehát! Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, az enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.

Kell ennél több?