Receptek

Téli eltevések

2014.02.05 09:54
  Vegyes savanyúság   6 kg káposzta, 1 kg vöröshagyma, 1 kg sárgarépa, 1 kg uborka (de lehet még zöldparadicsom, paprika, lilakáposzta…) 10 dkg só, 40 dkg cukor, 3,5 deci 20%-os ecet, 2 kk. borkén, 2 kk. szalicil. A zöldségféléket összeszeljük, összekeverjük, az hozzávalókkal...

Krémleves, mártás, vegyes tál

2014.02.05 09:53
Sütőtök krémleves  1/3 rész darabolt krumplit 2/3 rész darabolt sütőtökkel, 1 fej vöröshagymával, 1-2 babérlevéllel, pici sóval kevés vízben puhára főzünk. Kivesszük a babérlevelet és egy kis növényi tejszínnel vagy tejföllel (liszt nélkül) össze turmixoljuk. Pirított tökmaggal vagy pirított...

Fűszerek

2014.02.05 09:49
Serkentőszerek, káros fűszerek "Nem lenne bölcs dolog azt a puszta kijelentést tenni, hogy mindenfajta fűszer, gyógynövény és étel ízesítő veszélyes és serkent (stimulál). Ihletés által kaptam, hogy "asztalunknak mentesnek kell lenni mindenfajta irritáló szertől". (Consels on Diet and Foods p....

Káposztából

2014.02.05 09:47
Receptek   Babos káposzta Szárazbabot este beáztatunk , puhára főzzük, a savanyú káposztát megfőzzük, és a kettőt összefőzzük. Tejfölös habarást készítünk és behabarjuk.   Rakott káposzta A tepsi alját megolajozzuk. Egy réteg főtt savanyú káposztát teszünk alulra. Egy réteg főtt...

Kedvenceim

2014.02.05 09:46
Sárgaborsós zöldségleves Hozzávalók: 15 dkg sárgaborsó, 1 fej hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 karalábé, kevés karfiol, só, víz, levestészta. A sárgaborsót megválogatjuk és megmossuk. Feltesszük főzni az apróra vágott hagymával, és addig főzzük, míg szétfő. Ekkor tesszük bele a többi...

Legkedvesebb receptjeim 2

2014.02.05 09:44
  Gyümölcssaláta   Megtisztítunk, és apró darabokra vágunk mindenféle idénygyümölcsöt: alma, narancs, banán, kivi, teszünk hozzá dobozos ananászbefőttet. Kevés mézzel és citromlével ízesítjük, jól összekeverjük. Tetejét narancs és kivi szeletekkel díszítjük.  Kókuszreszelékkel kb....

Legkedvesebb receptjeim

2014.02.05 09:43
Pogácsák     Szezámmagos stangli Fél kg teljes kiőrlési búzaliszt, 2-3 dkg élesztő, tengeri só, 3-4 evőkanál pirított, durvára darált szezámmag, 1-2 csésze hidegen sajtolt olaj, víz. Az élesztőt kevés liszttel és vízzel elkeverve felfuttatjuk, közben a lisztet az olajjal jól...

Reggeli-ebéd-vacsora

2014.02.05 09:41
  Reggelire:     Főtt müzli   Van gyárilag összeállított müzli, amiben különféle gabonapelyhek, magok és gyümölcsdarabkák vannak. Ezt egy kissé elő kell főzni. Annyi vízbe tegyük fel, hogy épp ellepje, és főzzük össze. Szükség esetén menet közben pótoljuk a vizet. Gyümölccsel,...

Saláta

2014.02.05 09:38
Káposztasaláta: 1,5 kg káposztát legyalolunk, hozzáadunk 1 ek sót és 2-3 óra hosszatt állni hagyjuk. Kicsavarjuk alaposan, és amennyi lé kijött annyi vizhez teszünk 3 ek cukrot, 3 kanál ecetet, 1 kk köményt és 1 kk őrölt borsot, 3 ek étolajat és egy citrom levét. Jól átforgatjuk a káposztával....

Pástétomok

2014.02.05 09:37
Gombapástétom   Készíthetjük konzerv, friss csiperke vagy saját gyűjtésű vegyes (fagyasztott) gombából is. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, és vizes olajon megdinsztelünk. Teszünk rá pirospaprikát, 1 kk. őrölt lestyánt, és 1 kk. őrölt majorannát....
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>