Tíz módszer, hogy elmondhassuk a feleségünknek: Szeretlek

 

Számos módja van annak, hogy kifejezzük a szeretetünket és a megbecsülésünket a feleségünk iránt. Vehetünk neki egy gépkocsit, vagy elvihetjük egy ausztráliai körutazásra is, de ez a módszer bizonyára nem a legpraktikusabb, és semmiképpen sem a legolcsóbb. Sok olcsóbb, de értelmesebb módja van a szeretet kifejezésének. Íme, tíz a legjobbak közül.

 

1

Engedd el a feleségedet otthonról! A feleségnek – különösen akkor, ha állandóan otthon dolgozik – szüksége van arra, hogy kiszabaduljon a lakás börtönéből. A helyváltoztatás csodát tehet nála, mind lelkileg, mind fizikailag. Lehet ez e gy délutáni bevásárlóséta, egy esti látogatás a barátnőnél vagy egy közös vacsora valamelyik étteremben.

 

2

Engedd szabadságra a feleségedet! Ha kisgyermekek vannak otthon, könnyen megtörténhet, hogy a feleséged állandóan „be van fogva”. Ha így van, maradj otthon a kicsikkel, s engedd, hogy a feleséged elmenjen néhány óra szabadságra. Ezalatt készíthetsz vacsorát, kitakaríthatod a lakást, lefektetheted a gyerekeket.

 

3

Védd meg a feleségedet a gyerekek előtt! Ha a gyerekek semmibe vennék az anyjuk tekintélyét, védd meg őt, még akkor is, ha egyik-másik intézkedésével nem értesz egyet. Ezt később is megbeszélhetitek kettesben.

 

4

Ajándékozd meg a feleségedet a hétköznapok valamelyikén is! Azon felül, hogy a megszokott ünnepen ajándékot veszel neki, gondolj rá akkor is, amikor nem is várná. Egy kis ajándék, egy-egy szál virág megszépítheti a hétköznapokat is a számára.

 

5

Ismerd el a feleséged eredményét! Mindenkinek szüksége van elismerésre, és nem nehéz megtalálni a módját, hogy kifejezzük a feleségünk eredménye iránti elismerésünket.

 

6

Hallgass a feleséged hibájáról! Ha kénytelen vagy kritikát mondani, legyél építő, és az észrevételedet szeretettel fűszerezd. Azonnal menj ki a szobából, ha az az érzésed támad, hogy a mondandódat így kellene kezdeni, „Már százszor megmondtam, hogy...”

 

7

Engedd, hogy önállóan oldjon meg feladatot! Ne kezeld úgy a feleségedet, mintha semmihez sem értene, és állandóan a te irányításodtól függne. Engedd, hogy egyedül oldjon meg feladatot a ház körül, a családban, a hivatásában.

 

8

Vedd igénybe a segítségét! A feleségednek bizonyára vannak olyan erős oldalai, amik kiegészítik a te gyengédet. Lehet, hogy jól gazdálkodik, esetleg kitűnően szervezi meg a család programját. Bízd rá ezt a feladatot, hogy érezze, szükséges van rá. Ezzel az önbecsülését erősítheted.

 

9

Ha vitátok van, tartsd titokban! Soha nem szóld meg a feleségedet senki előtt se (még a gyerekek előtt se)! Gondold el, hogyan éreznéd magadat, ha a főnököd a beosztottaid előtt pirítana rád.

 

10

Tedd őt az első helyre! A feleséged jóléte a te szeretetedtől függ. Ha első helyre teszed őt az életedben, te leszel számára az első. Isten olyan nagyra becsülte a házasságot, hogy jelképnek tekintette azt, amellyel méltó módon ábrázolhatja Krisztus és az egyház kapcsolatát. Ő úgy szerette az egyházat, hogy önmagát adta érte. Csak akkor tudjuk megőrizni a szeretetet az otthonunkban, ha Jézus lesz az otthonunk szívévé.

 

Boldog élet